- Get link
- X
- Other Apps
- Get link
- X
- Other Apps
Trenutno ste u slavskim pripremama, a dosadilo vam je da uslužujete goste istim specijalitetima svake godine? Evo našeg predloga!
Potrebno je:
- 1kg goveđih rebara sa niskim postotkom masnoće
- teleća potkolenica ili goveđa kost, najbolje od buta
- 2 glavice crvenog luka
- 4 grančice peršuna i selena
- lovorov list
- 6 šargarepa
- 1 keleraba
- 1/2 korena celera
- 3 čena belog luka
Priprema
1. Meso i kost stavite u veliku šerpu, pa dodajte luk, grančice peršuna, selena i lovorov list. Nalijte oko 3 litra hladne vode i ostavite da se sve kuva najpre na jakoj vajtri, do tačke ključanja, a potom na srednjoj temperaturi uz lagano mešanje, oko sat i po vremena.
2. Nakon toga dodajte šargarepe, isečene uzduž na deblje trake, kelerabu narezanu na četiri dela, beli luk i srednje veliki koren celera, takođe prepolovljen na četiri dela. Poklopite šerpu i ostavite sastojke da se kuvaju još najmanje dva sata, na laganoj vatri.
3. Zatim, procedite supu tako što ćete meso odvojiti u zasebnu posudu prekrivenu aluminijumskom folijom kako bi zadržalo toplinu. Supi dodajte rezanca i sve zajedno kuvajte samo 2 minuta.
4. Čestitamo! Supica je sada spremna za posluživanje. Meso odvojite od kosti, a preostalu kelerabu, šargarepu i koren celera naseckajte, prelijte maslinovim uljem, posolite i poslužite kao prilog uz meso.
Potrebno je:
- 1kg goveđih rebara sa niskim postotkom masnoće
- teleća potkolenica ili goveđa kost, najbolje od buta
- 2 glavice crvenog luka
- 4 grančice peršuna i selena
- lovorov list
- 6 šargarepa
- 1 keleraba
- 1/2 korena celera
- 3 čena belog luka
Priprema
1. Meso i kost stavite u veliku šerpu, pa dodajte luk, grančice peršuna, selena i lovorov list. Nalijte oko 3 litra hladne vode i ostavite da se sve kuva najpre na jakoj vajtri, do tačke ključanja, a potom na srednjoj temperaturi uz lagano mešanje, oko sat i po vremena.
2. Nakon toga dodajte šargarepe, isečene uzduž na deblje trake, kelerabu narezanu na četiri dela, beli luk i srednje veliki koren celera, takođe prepolovljen na četiri dela. Poklopite šerpu i ostavite sastojke da se kuvaju još najmanje dva sata, na laganoj vatri.
3. Zatim, procedite supu tako što ćete meso odvojiti u zasebnu posudu prekrivenu aluminijumskom folijom kako bi zadržalo toplinu. Supi dodajte rezanca i sve zajedno kuvajte samo 2 minuta.
4. Čestitamo! Supica je sada spremna za posluživanje. Meso odvojite od kosti, a preostalu kelerabu, šargarepu i koren celera naseckajte, prelijte maslinovim uljem, posolite i poslužite kao prilog uz meso.
- Get link
- X
- Other Apps
Comments
Post a Comment