Mine ugrožavaju više od pola miliona stanovnika BiH

Kremasta poslastica iz rerne: Neobičan recept za krempite koje se tope u ustima

Potrebno je:
2 pudinga od vanile
1/2 l ili 600 ml mleka
400 g nemasnog sira ili maskarponea
5 kašika šećera
5 jaja
šoljica šećera
šoljica ulja
šoljica mleka
vanilin šećer
500 g brašna
prašak za pecivo
malo putera
Priprema
Skuvajte puding po uputstvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmešajte pa dodajte pet kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.
Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati jedan vanilin šećer po ukusu.
Kada je smesa gotova polako dodajte brašno (koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u puterom podmazan pleh i poravnajte.
Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama (i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh.
Pecite u rerni oko 35 minuta, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.

Comments