Mine ugrožavaju više od pola miliona stanovnika BiH

Mekana i sočna: Prelivena pita sa jabukama

Potrebno vam je:
1/2 kg tankih kora
4  veće jabuke
300 g šećera
limun
vanilin šećer
cimet
100 g oraha
100 g suvog grožđa
ulje
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati, dodati šećer po želji, cimeta vanilin šećer i mlevene orahe suvo groždje i sve lepo izjednačiti.
Raširiti prvu koru malo poprskati uljem, pa staviti drugu koru i nju poprskati pa pri vrhu kore staviti kašiku fila raširiti fil pa saviti trougao kao što je prikazano u VIDE -U  .
Redjati u tepsiju premazati malo uljem pa peći na 190 stepeni C oko 35 min. Skuvati šerbet od 200 gr šećera i 150 ml. vode dodajte  kolutove limuna  ( može i više šećera) pa prelite vruće trougliće da upiju..

Comments