Mine ugrožavaju više od pola miliona stanovnika BiH

Obroci gotovi za 15 minuta: Riblji takosi sa prelivom od limuna i meda

Šareni i ukusni, idealni su da privolite mališane da jedu ribu.
Potrebno vam je:
3 kašike maslaca
Malo brašna za 
2 filea ribe (po izboru)
4-5 kašike soka od limuna
So i biber po ukusu
Tortilje
1 šolja ajzberg salate
1 paradajz iseckan na kockice
1 šoljica rendanog sira
1/4 pakovanja senfa
2 kašike meda ili po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju ili šerpi otopite maslac.
Ribu uvaljajte u brašno sa obe strane.
Stavite u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu i pržiti sa jedne strane 3-4 minuta. 
Preko gornje strane pospite kašiku limuna, okrenite i pržite još 2-3 minuta.
Tortilje kratko stavite na topao tiganj da ih zagrejete, a zatim ih prebacite na tanjir.
Na toplu tortilju stavite salatu, paradajz, sir i ribu iseckanu na komadiće i odložite dok napravite sos.
Priprema sosa:
U manjoj posudi pomešajte senf, med, sok od limuna, so i biber. Po potrebi dodajte još začina. 
Pospite preko takosa i odmah sužite.
Riba koju ne pojedete može da stoji u frižideru i do 3 dana, dok sos, ukoliko je adekvatno upakovan i zatvoren može da stoji i nedelju dana u frižideru.

Comments