Mine ugrožavaju više od pola miliona stanovnika BiH

Posne poslastice: Neodoljivi kolač sa nes kafom


Potrebno vam je:
Za kore:
100 g šećera
100 g posnog margarina
100 ml vode
1 kesica nes kafe
300 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
700 ml vode
200 g šećera
4 kesice nes kafe
7 kašika gustina
250 g posnog margarin
300 g posnog šlaga
kisela voda (po potrebi)
Priprema
1. Umutiti 100 g šećera i 100 g margarina.
2. U 100 ml vode sipati kesicu nes kafe.
3. Brašno i prašak za pecivo sjediniti.
4. Sve sastojke spojiti i umesiti glatko testo.
5. Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razviti na papir za pečenje i staviti na prevrnuti pleh. Peći na 220° C oko deset minuta.
6. Fil: Pomešati 600 ml vode sa 200 g šećera i 4 kesice Nes kafe, pa staviti da proključa.
7. Umutiti 100 ml vode i 7 kašika gustina pa dodati u ključalu vodu i skuvati fil.
8. Posebno umutiti margarin i sjediniti ga sa ohlađenim filom.
9. Šlag umutiti sa kiselom vodom.
10. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
11. Tortu ukrasiti po zelji.

Comments