- Get link
- X
- Other Apps
- Get link
- X
- Other Apps
Potrebno je:
600g oštrog brašna
2 kesice pudinga od vanile
3 dl sojinog mleka
1,5 dl ulja
2 kesice vanilin šećera
1/2 kockice kvasca
Za premazivanje:
100 g margarina za mazanje
Za posipanje:
2 kašike granulisanog šećera
Priprema
1. Malo zagrejati sojino mleko, dodati šećer i mešati dok se otopi. Zatim dodati kvasac, otopiti ga u mleku sa šećerom.
2. U brašno umešati prah od dva pudinga vanile, vanilin šećer i ulje. Dodati mleko sa kvascem i šećerom i zamesiti testo. Ostaviti pola sata da nadođe.
3. Premesiti testo, podeliti ga na 4 jednaka dela i svaki deo razviti u pravougaonik. Svaku razvijenu koru premazati margarinom i slagati jednu preko druge.
4.Tako poređane kore razviti oklagijom na debljinu od pola centimetra. Razvijenu koru premazati ostatkom margarina. Zaviti u rolat i seći kružiće debljine 2 centimetra.
5. Ređati u pleh, posuti granulisanim šećerom. Ostaviti petnaestak minuta na toplom da malo nadođu.
6. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-30 minuta, odnosno dok porumene.
- Get link
- X
- Other Apps
Comments
Post a Comment