Mine ugrožavaju više od pola miliona stanovnika BiH

Potaž od heljde i krompira - zdrav i ukusan ručak za celu porodicu

Potrebno vam je:
400g krompira
75g (5 kašika) heljde u zrnu
1 glavica luka
200ml jogurta
20g maslaca
Lovorov list
So i biber 
Priprema:
1. U šerpu staviti maslac i izrezati sitno glavicu luka. Kratko prodinstati, pa dodati lovor, heljdu i izrezani krompir. 
2. Nasuti vode samo da prekrije namirnice. Posoliti i pobiberiti po želji i kuvati. Ukoliko voda nestane, dodavati po malo, tek toliko da namirnice ne zagore. 
3. Kada je krompir skuvan, odstraniti lovorov list pa štapnim mikserom izmiksati. Dosuti jogurt i vodu tako da se dobije gusta struktura (krem supa). 
4. Supu ponovo vratiti na šporet i pustiti da se kuva minut-dva na laganoj vatri.
5. Poslužiti toplu i posuti seckanim svežim peršunom.

Comments