Mine ugrožavaju više od pola miliona stanovnika BiH

Ručak koji se jede prstićima: Uštipci od piletine i beli umak

Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
100-150 g brašna
2 jaja
150 ml piva
2-3 kašike majoneza
2-3 kašika pavlake
1 kašičica senfa
peršunov list
biber, so
2-3 čena belog luka 
ulje
Priprema
1. Meso iseći na uže štapiće, posoliti i pobiberiti.
2. U činiju dodati brašno, jaja, i pivo pa žicom dobro izmešati. Ulje ugrejati, meso uvalajti kroz pripremljenu smesu jaja, brašna i piva i pržiti kao uštipke. 
3. Vaditi na papirne salvete da upiju višak masnoće.
4. U  majonez dodati kašiku pavlake i kašičicu senfa. U njega još dodati seckan beli luk i seckan peršunov list. 

Comments